Tuesday 24 May 2011

John Humphrys: Kaniner är underbara ... i potten

Anne Mitchell, en förvaltare för Rabbit Welfare Association, sade ledamöterna skulle göra ett officiellt klagomål till BBC och krävde en ursäkt.
Hon sade: "Våra medlemmar är mycket upprörd och äcklad Det kunde ha varit en nonchalant kommentar, men om du sa kinesiska folket hitta hund läckra och föreslog folk kan äta sina husdjur Labrador, skulle de bli förfärade..
"Folk säger" det är bara en kanin "men de är en del av familjen precis som en hund eller en katt för många människor.
"Herr Humphrys är att gräva ett hål åt sig själv."
Humphrys har kritiserats för sin aggressiva stil intervjua i det förflutna. Jonathan Aitken, fd Tory minister, anklagade honom för att "förgifta väl i den demokratiska debatten." Humphrys svarade: "Han borde veta."
The Royal Society för förhindrande av grymhet mot djur uppskattar att upp till tre fjärdedelar av landets: s 2 miljoner inhemska kaniner, ett djur ofta antas vara lågt underhållsbehov, illa behandlas.
Dess tjänstemän har räddat 33.000 kaniner under de senaste tre åren, vilket har lett till att 250 ägare att ha dömts för djurplågeri.
inspektör Tony Woodley sade: "Om du frågar någon RSPCA officer vilket djur du känner dig mest synd om, är det oftast de fattiga, glömda kanin sitter i en liten kaninbur utan riktig mat, eller någon mat alls, och vissa smutsigt vatten.
"Det kan en gång ha blivit älskad för en kort tid av några barn, men det har snabbt glömts bort och det är en mycket sorglig syn som jag har sett otaliga gånger."
En RSPCA talesman sade: "Mr Humphrys kommentarer är inte särskilt användbara men vi hoppas lyssnare ta dem i lättsamt sätt på vilket de uppenbarligen avsedda för."
Han sa att det inte var olagligt att döda och äta en inhemsk kanin men det var mot lagen att låta en till grymhet.
BBC kontaktades men kom inte tillbaka en kommentar.
Kanin Awareness Week startar den 23 maj och varar till 29 maj. Avsikten är att öka medvetenheten om att varelser är ett populärt husdjur men kan bli lidande om inte vårdas ordentligt.

info från här

No comments:

Search